App Android USB

App voor Android (OtoUSB)

Hier vindt u de meest recente OtoUSB app, waarmee u de USB testers kunt besturen met Android tables of smartphones die voorzien zijn van de zgn. “USB On-The-Go” specificatie (OTG), waardoor tablets en smartphones als host kunnen fungeren en dus een extern USB apparaat kunnen aansturen.

De minimale systeemvereisten, zowel voor smartphones als tablets zijn:

  • Android 4.1.x (Jelly Bean, API level 16)
  • USB host mode functionaliteit (OTG)

De aanvullende handleiding voor installatie en gebruik van de app voor het Android platform, vindt u met onderstaande link.

De USB app voor Android tablet en smartphone is op verschillende manieren te verkrijgen:  

Door hier te klikken wordt u voor het installeren van de app (OtoUSB) naar Google Play geleid. Houd er rekening mee dat Google voor het installeren van een app vereist dat u een Google-account heeft, beschikt u niet over zo’n account dan kunt u deze tijdens de procedure aanmaken.

Met de onderstaande link downloadt u rechtstreeks de app als OtoUSB.apk file (om veiligheidsredenen in een .zip file), dus buiten Google Play om. Unzip de file en plaats OtoUSB.apk op uw Android apparaat in (bv.) de ../downloads directory, na het aantikken van het app-icoontje volgt u de aanwijzingen (met wat protesten van Android) om de app te installeren. Ook de APK-file is volkomen veilig.

Het versienummer is herkenbaar in de naam van de file.