Werkwijze

Werkwijze

De algemene werkwijze is voor beide typen, Bluetooth® of USB, gelijk.

Voor de test wordt de ruimte in de gehoorgang, tussen trommelvlies en otoplastiek met gewone buitenlucht en nauwelijks merkbaar, op een druk van 5mB gebracht. Dit komt overeen met een druk die een waterkolom van 5cm uitoefent. De tester sluit het systeem vervolgens af en indien gedurende een periode van vijf seconden de druk stabiel blijft heeft de otoplastiek de perfecte pasvorm.

De fysieke lektester is een aparte unit waarin alle hardware is ondergebracht om de lektest te kunnen doen. De unit heeft alleen een aan-/uitknop (BLT/BLE) of aansluitkabel (USB) en een uitgang waarop een luchtslang moet worden aangesloten. Alle bediening gebeurt vanuit een computer (desktop, laptop, tablet of smartphone), hierdoor ontstaat de mogelijkheid om resultaten op te slaan voor verdere verwerking en verificatie.

Enkele voorbeelden van het uiterlijk van de software die de tester bedient ziet u hieronder. De bedieningsknoppen zijn duidelijk zichtbaar en spreken voor zich, maar in de gebruiksaanwijzingen worden ze uitgebreid besproken.

De Windows versie, hier is afgebeeld de besturingssoftware voor Bluetooth® lektesters. Deze applicatie (classic app) draait op alle Windows versies, feitelijk vanaf XP, maar is bedoeld voor desktops en laptops met Windows 7 of windows 10. Met de introductie van Bluetooth® Low Energy in onze mobiele lektesters (m.i.v. 2021) is deze klassieke Windows versie (3.35) niet meer toepasbaaar en wordt ook niet meer geüpdatet.

De Universal Windows Platform versie (UWP), hier afgebeeld de besturings-software voor onze USB lektesters. Deze versie draait exclusief op Windows 10 platforms (lap-en desktop, maar ook op MS Surface systemen.

Hier ziet u de Bluetooth® versie voor Android Tablets en Smartphones. De besturingssoftware voor de Android platforms benodigd minimaal Android operating system versie 4.1.x (Jelly Bean, API level 16) of hoger.

Voor elk type tester en de bijbehorende software is er een uitgebreide handleiding voor gebruik en installatie beschikbaar.